Make your own free website on Tripod.com


  F. S. Pastel Devil

  virallinen nimi: F. S. Pastel Devil
  kutsumanimi: Vilma
  rotu: welsh cob, sektio D
  rekisterinumero: VWY-C007t
  värit ja merkit: vaaleanrautias, läsi, sukkia
  säkä: 146 cm
  sukupuoli: tamma
  syntynyt: 20.1.2003, Suomi (VHKR)
  koulutus: ko heA, re 70 cm, me 60 cm, ajo-opetettavana
  omistaja: Kitty, Marjakedon Kartano
  kasvattaja: Frondon talli

  Suku

  Vilma on sopiva tuntemattomasta suvusta antamaan uutta verta ja puhtia ponikasvatukseen, Suvussa on kuitenkin heti isän puolelta yksi VIR MVA Ch-hevonen antamassa puhtia ja kuuluisuutta tamman rakenteelle ja luonteelle.

  i. Rhoscfflach Dewin ii. VIR MVA Ch Mr. Wonder (KTK III)
  ie. Misty Hunter
  iii. Wonderful
  iie. Miss Mary
  iei. Sparklin Comet
  iee. ?
  e. Golden Pastirel of Kuusimetsa ei. Unicorn's Fairy Tale Princess
  ee. ?
  eii. ?
  eie. Sparkle's Creme Puff
  eei. My True Love
  eee. ?

  Luonnekuvaus

  Vilma on tallimme lutuhalinalle. Se on aivan syötävänsuloinen ja sitäkin ihanamman luonteinen. Vilma on täydellinen halikaveri, jokseenkin pyöreänpuoleinen ja ponimainen. Mutta täytyyhän naisella ne jenkkakahvatkin olla ;)

  Hoidettaessa Vilma nauttii kauheasti, joskus se pistää jopa silmänsä kiinni ja antaa alahuulensa roikkua löysänä alhaalla. Se laskee päänsä ja tuhisee tyytyväisenä. Vilma ei ole herkkä mistään, joten sitä voivat aloittelijatkin harjata huolehtimatta turhia, että puraiseeko se poni takapuolesta vai ei. Kavioidenpuhdistuksessa Vilma on melko omaperäinen, sillä se nostaa jalkojaan todella innokkaasti ellei sitten kyllästy äkisti seisomaan kolmella jalalla. Vilma pitää paljon rapsutuksista, ja hoitajallekin annetaan yleensä palkkioksi niitä vähemmän mukavampia rapsutuksia, jos niitä nyt niiksi voidaan kutsua kun saa päälleen parisataa kiloa hellyydenkipeää painavaa ponia. Tämä tammuli ei kuitenkaan pidä otsajouhien selvittelystä ollenkaan, siitähän saa vain hienot hiukset naamalle. Vilmaa saa suihkuttaa kesällä vain jaloista, sillä veden noustessa hieman korkeammalle saattaa se saada melko isonkin hepulin. Varusteiden laitossa Vilma ei tee oikeastaan mitään muuta kuin höseltää innoissaan. Kuolaimet se haluaisi ottaa suuhunsa vähän liiankin innokkaasti ;) Vilma on ihana ja pirteä poni, jolla riittää sydäntä kaikille :)

  Taluttaessa Vilma on "ihan" kiltti. Mitä nyt joskus tulee mentyä hieman ylinopeutta kun huomataan että ollaan menossa ihanaan tarhaan. Tamma ei jaksaisi olla koskaan millään paikoillaa. Kärsivällisellä opetuksella se on seisonut paikoillaan peräti puoli minuuttia.

  Ratsastaessa Vilma on vähän liiankin tarmokas, sillä sitä laukkaa odotellessa se ei millään jaksaisi kävellä rauhallisesti. Onneksi kaikki Vilman askellajit ovat tasaisia eivätkä mitään pompottavia rodeohevostyylisiä, sillä eihän tämän tamman kyydissä muuten oikein mitenkään pysyisi. Laukannostossa tamma lähtee heti eteenpäin minkä kintuistaan pääsee :) Sitä kummastuttaa kauheasti kun se käännetään heti pikkiriikkiselle voltille, jossa otetaan tiukka tuntuma. Vilman ennätys on viisitoista volttia minuutissa. Maastossa Vilman kanssa mennään tuhatta ja sataa, mutta sen pukkivaihteen Vilma on onneksi jättänyt hieman pienemmälle. Onneksi X)

  Vilmalla on jälkeläisiä yhteensä 0 kpl.
  siitokseen kesäkuussa 2004!

  Vilman kilpailutuloksia

  kilpakentille maaliskuussa 2004!

  Huomioitavaa

  Vilmalle ei saa syöttää makupaloja! Kesällä lämpöpinteleitten käyttö on erittäin suositeltavaa, tamma kun saa kesäisin "vettä jalkoihinsa".

  Kuvagalleria

  Klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa!

  © Pat Cochran, thank you. Kopiointi kiellettyä!
  Sivut on suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768 IL, True Color, 32-bittinen.
  Etusivulle pääset aina klikkaamalla otsikobanneria.