Make your own free website on Tripod.com


  M.K.'s Vanez ox

  virallinen nimi: M.K.'s Vanez ox
  kutsumanimi: Vanez
  rotu: arabialainen täysiverinen
  värit ja merkit: kimo, ei merkkejä
  säkä: 149 cm
  sukupuoli: tamma
  syntynyt: 19.1.2004, VHKR
  koulutus: koulutettavana
  omistaja: Marjakedon Kartano
  kasvattaja: Marjakedon Kartano, Kitty
  muuta: Vanezille povataan esteratsun & näyttelyhevosen uraa

  Suku

  Vanezin suku on mitä mahtavin, eikä onneksi olekaan mikään mahdottoman tunnettu. Sen isä on erittäin hieno SunDown's-hevonen, pian Champion-arvonimen ansainnut SunDown's Azraff Eblis ox, joka asuu Vanezin kotitallilla Marjakedossa. Vanezin äiti puolestaan on mitä mainioin esteratsu.

  i. SunDown's Azraff Eblis ox ii. SunDown's Gadwa Ai Zareef ox
  ie. Fareed Jessicazar ox
  iii. Goldhoof's Zareef Zameel (KTK II)
  iie. Goldhoof's Best Lady ox
  iei. Poetry Cazar ox
  iee. Taikajoen Jessica ox
  e. GW Avalon ox ei. Greymask's Have A Nice Day
  ee. Grenadina ox
  eii. VIR MVA Ch Greymask's Hannibal Lecter
  eie. Goldhoof's Clemence ox
  eei. Martin ox
  eee. Hearts Delight ox

  Luonnekuvaus

  Vanez on tallimme yksi kilteimmistä ja ihanimmista hevosista, eikä kaikki riipu edes sen luonteesta vaan syötävän suloisesta ulkonäöstä ;) Monella on vähällä pudota silmät päästään tämän tamman edessä.

  Hoidettaessa Vanez rentoutuu täysin ja sulkee silmänsä antaen alahuulen valua pitkälle raukeasti. Kunhan vain painaa harjalla tarpeeksi kovaa ja harjaa vatsan alta hipi hiljaa on Vanez aivan unessa :) Myös kavionsa Vanez nostaa kuuliaisesti ylös ja seisoo hiljaa paikoillaan toimenpiteen aikana. Vanez selviää myös kiitettävästi eläinlääkärin tarkastuksesta - vaikka sitä hiukan pelottaakin on se silti nätisti paikoillaan, jos joku sille tuttu ihminen pitelee sitä kiinni ja puhelee sille rauhoittavasti silitellen. Riimunkin Vanesz antaa pukea oikein nätisti, vaikkakin se tykkää kamalasti soljista ynnä muista sellaisista "lutkutusjutuista" ;)

  Taluttaessa Vanez katselee suurilla silmillään ympärilleen ja on kiinnostunut kaikesta. Joskus se saakin yhtäkkiä outoja innostuskohtauksia ja saa sätkyn alkaen pukitella pää etujalkojen välissä. Ja äkkiä se onkin taas oma kiltti ja rauhallinen ja niiiin suloinen itsensä: vain sotkuinen harja kertoo äskettäin tapahtuneista pukeista.

  Ratsuttamista ei Vanezilla ole vielä aloitettu, mutta liinassa se rakastaa juosta. Siitä on hauskaa viskellä päätään hurjasti ja nostaa häntänsä korkealle valkoisen lipun lailla. Joskus sen menohaluja täytyy vähän pidätelläkin ettei se kaatuisi ympyrällä laukatessaan tuhatta ja sataa. Vanez ei kyllästy mihinkään, mitä sen kanssa ympyrällä tehdään, oli se sitten pelkkää ravailua tai mahtavaa kiitopukkilaukkaa. Joskus, kun Vanezia kielletään laukkaamaan, se alkaa kuitenkin mököttää ja tulee murjottamaan juoksuttajan viereen korvat luimussa. Saa nähdä, mitä tästä tammasta vielä tulee :)

  Vanezilla on jälkeläisiä yhteensä 0 kpl.
  (liian nuori astutuksiin)

  Vanezin kilpailutuloksia
  Heinäniemi, varsanäyttelyt 2.2.2004, 1/12

  Arvosteluja

  Heinäniemen varsanäyttelyt - tuomarin kommentti
  Todella sympaattisen näköinen nuori tamma. Todella tiivis runko, kauniisti kiinnittynyt kaula & pää. Aivan mahdottoman söpö hevonen :) Jalat kuivat, kauniit ja sopusoinnussa muuhun ruumiisen. Rotuleima on aivan erinomainen, hevosesta huomaa myöskin selvästi sen olevan tamma. Todella hieno hevonen, joka pääsee tulevaisuudessa varmastikin pitkälle ainakin näyttelyiden osalta.

  Huomioitavaa
  Vanezille ei saa syöttää makupaloja.

  Kuvagalleria

  Klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa!

  © Al Shaqab Arabians, thank you. Kopiointi kiellettyä!
  Sivut on suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768 IL, True Color, 32-bittinen.
  Etusivulle pääset aina klikkaamalla otsikobanneria.