Make your own free website on Tripod.com


  Piparin Huhtikuinen Räntäsade

  virallinen nimi: Piparin Huhtikuinen Räntäsade
  kutsumanimi: Raisa
  rotu: shetlanninponi
  värit ja merkit: mustanruunikko, ei merkkejä
  säkä: 91 cm
  sukupuoli: tamma
  syntynyt: 12.1.2004, Suomi (oma ikääntyminen)
  koulutus: ko he C, re 50 cm
  omistaja: Kitty, Marjakedon kartano
  kasvattaja: MTT Piparminttu

  Ikääntyminen

  Raisan ikääntyminen on seuraava: ensimmäisen kahden elinviikkonsa aikana se ikääntyy kaksi vuotta, siitä eteenpäin VHKR:n mukaan eli yhden vuoden yhdessä kuukaudessa. Tästä johtuen Raisa on jo koulutettu.

  Suku

  Ihastuin Raisaan vain sen aivan älyttömän ihanan isän takia. Ajattelin, että tässäpäs voisi olla hyvä poninalku. Ja niin onkin ;)

  i. D's Fairy Whisper ii. Valle D'No Z
  ie. Hopeakuun Domino
  iii. Laakson Geronimo
  iie. V. H. Pieni Pipari -kuollut
  iei. ?
  iee. ?
  e. Taivaanrannan Jääruusu ei. Viisun Pompotus
  ee. Miu's Little Florist
  eii. Pomppu Poika -missä?
  eie. Eldorado
  eei. Jumpulan Sipi
  eee. Florist

  Luonnekuvaus

  Raisa on oiva esimerkki siitä kuinka pieniä ja pippurisia shetlanninponit voivat olla: pienet kaviot saattavat heilua ja hampaita saatetaan näytellä, mutta silti tämä pieni ihastus on aivan syötävän suloinen ja kaikki rakastavat sitä.

  Hoidettaessa Raisa yrittää jatkuvasti vekslata ympäriinsä ja kutiaa todella herkästi ihan kaikkialta. Se saattaa takertua hoitajansa puseroon hampaillaan kerran ellei useamminkin, mutta onneksi tämän tamman hampaat ovat niin pienet ja pehmeät ;) Kavioita Raisa nostelee tarmokkaasti, joskus se saattaa äkisti kiskaista pienen töpöttimensä hoitajansa käsistä ja potkaista kipakasti persuksille. Siitä onkin nauru kaukana, sillä pienestä koostaan huolimatta Raisa osaa potkia todella kipakasti X) Raisa tykkää kovasti myös pureskella esim. riimunnaruja, minkä takia ne kannattaa panna erittäin napakasti kiinni.

  Taluttaessa Raisa yrittää koko ajan kävellä turpa maata ja ennen kaikkea ruohoa viistäen. Siitä on aivan käsittämätöntä miksei hieno nainen saa syödä silloin kun sillä on nälkä! Eihän sellaista voi sallia. Joskus Raisa saa äkkinäisiä "hepuleita" ja lähtee töpöttelemään vinhaa vauhtia kotitallin suuntaan pää korkealla ja harja liehuen.

  Ratsettaessa Raisa on välillä oikea dynamiittipötkö, välillä taas kunnollinen suurikokoinen lihapulla. Hyvinä päivinä se saattaa innostua aivan kaikessa ja tehdä kaikessa parhaansa, mutta toisinaan se alkaa mököttämään ja silloin sitä ei meinaa saada millään liikkeelle. Joskus oikeastaan pitäisi jonkun ison ratsastajan nousta tämän ponin selkään että sen saisi tottelemaan ;) Raisalla on ihanat töpöttävät askellajit, missä on todella mukavaa istua. Varsinkin sen laukka on aivan ihanaa. Maastossa Raisa ei juurikaan välitä laukkaamisesta vaan sitä kiinnostaa se naapurin sedän ihana tulppaanipelto. Ruohohan on aina vihreämpää aidan toisella puolella :)

  Raisalla on jälkeläisiä yhteensä 0 kpl.
  astutettu 19.2-2004 orilla Winterhill's Full Metal

  Raisan kilpailutuloksia
  Dollar's Farm 19.-21.3.04 KRJ he A II, ei vielä tuloksia

  Huomioitavaa
  Kaurat kasteltava!

  Arvosteluja

  saarkku
  Näyttää ihan hyvärakenteiselta ponilta. Karva on kiiltävää ja on hyvin hoidettu, myös jouhet. Häntä on tarpeeksi korkealle kiinnitynyt ja runko on syvä ja raskastekoinen. Kaula on paksu ja kaareva, ponin kokoon nähden sopusuhtainen. Korvat on pienet ja otsa leveä. Jalat on hyvät ja kaukana toisistaan. Sopivan pyöreä poni :) Kuvat ovat hyvät ja niistä huomaa selvästi että kuvassa on shetlanninponi. Toisessa kuvassa näkyy hyvin rakenne josta voi arvostella, mutta kuvat voisi olla hieman suuremmat. Perustiedot ovat hyvät ja kasvattaja on linkitetty, mikä on tietysti hyvä. Ikääntyminenkin on merkitty sivuille. Ponilla on hyvä suku josta suurin osa on netissäkin. Sillä on hyvä luonne ja luonne on jaoteltu, niin sitä on mukavampi lukea. Ponia aiotaan viedä näköjään kisoihin mikä on erinomaista. Copyt on ja on myös hyvin esillä.

  flikka
  Luonnetta tältä tammalta löytyy ainakin, se on hyvä ei ole ainakaan mikään "massaponi". Raisan rotuleima on hyvä,myös sukupuolileima. Rakenne näyttää olevan hyvä, lihaksia on ihan hyvin ja harja + häntä ovat näyttävän näköisiä. Sukua on hyvä. Kisailuttaakkin aijotte hyvä, ja ikääntymisen "selvennys" on merkitty/selitetty hyvin sivuilla ja copyt on nähtävästi kunnossa. Uskoisin, että Raisa pärjäisi hyvin näyttelyissäkin. Hieno tamma!

  Arvostelut on lähinnä saatu hevoset.comista.

  Kuvagalleria

  Klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa!

  © Brockville Stud, thank you. Kopiointi kiellettyä!
  Sivut on suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768 IL, True Color, 32-bittinen.
  Etusivulle pääset aina klikkaamalla otsikobanneria.