Make your own free website on Tripod.com


 E-mail
 Vieraskirja
 Päivitykset

 Talliesittely
 Tammat
 Oripuoli

 Kasvatus
 Tallilla tapahtuu

 Tekijänoikeudet
© Kitty H. ellei toisin mainita.

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

LL

  Talliesittely

  Pohjapiirustukset >> Tarhajärjestys

  Marjakedon historiaa pähkinänkuoressa

  Marjakedon Kartano perustettiin alunperin vuonna 2002 lokakuun viimeisenä päivänä. Tuolloin tallimme toiminta oli hyvin yksipuolista ja pienimuotoista yksityistallin pitoa omille virtuaalihevosilleni, josta toiminta kehittyi suomenhevossiittolan pitoon. Nykyään tallimme toiminta on hieman uudistunut, kasvatamme nykyään arabianhevosia sekä shetlanninponeja, joskus myös muita ponirotuja.

  Talleista

  Tallimme on rakennettu uudestaan vuoden 2003 kesäkuussa hienoiksi ja viihtyisiksi, moderneiksi ja ennen kaikkea turvallisiksi hevosille. Orit ja tammat asuvat eri talleissa. Karsinapaikkoja meillä on yhteensä 8, neljä kussakin tallissa. Pidämme siis hevosmäärää mahdollisimman alhaisena, jotta voimme keskittyä jokaiseen hevoseemme yksilöllisesti.

  Oritallissa karsinat ovat melko suurehkoja, 3 x 3 metriä. Tammatallin karsinat ovat hieman isompia, 3,5 x 3,5 metriä, jotta tammat voisivat helposti varsoa niissä. Käytämme karsinoittemme alustoina pehmeitä ja puhtaita olkia, jotka vaihdamme joka päivä. Tarvittaessa voimme vaihtaa alusia puruihin tai vaikka paperisilppuun, jos hevoset ovat oiljille allergisia tai muita ongelmia ilmenee. Karsinoissa on n. 8 sentin päässä toisistaan olevat kalterit sekä ikkuna pihalle, joista hevoset voivat seurata tallipihan tapahtumia. Karsinoissa on myös heinäverkko, automaattinen vesikuppi sekä ruokakaukalo.

  Talleissamme on kattoikkunat lisäämään tunnelmuutta ja valoisuutta käytäville. Käytävät pidetään siisteinä ja lakaistaan joka päivä. Jokaisessa tallissamme on myöskin erillinen satulahuone & toimisto sekä tietenkin hevosten pesukarsinat (vesiboxit). Tallimme ovat ilmastoituja ja lämmitettyjä.

  Kuva tallimme käytävältä & tammatallin satulahuoneesta.

  Ympäristö & muut rakennukset

  Tallimme pohjapiirustuksista & tarhauksesta saa mainion käsityksen tallin alueesta sekä tamma- & oritallistamme. Tallipihassamme sijaitsee yhteensä 9 tarhaa, joista neljä on aivan erityisesti oritarhoiksi suunniteltuja. Tarjoa kiertää valkoiset ja turvalliset "putkiloaidat", oritarhoissa aidat ovat hieman korkeammat. Hieman kauempana talleistamme sijaitsevat orit- ja tammalaitumet, joissa hevosemme voivat nauttia vihreää ja makoisaa ruohoa kesällä. Toki laitumille tuodaan joka päivä puhdasta vettä ja voivat hevoset rientää aurinkoa pakoon varjoisten puitten alle.

  Tallimme päärakennus on kaunis Marjakedon Kartano, josta tallimme on saanut nimensäkin. Rakennuksesta löytyvät wc:t, keittiöt, suihkut ja kaikki muut mukavuudet kuten TV:t ja videot. Talliemme takana avautuu kaunis järvi, jonka rannassa on pieni soma rantasaunamme. Järven rannassa voi uittaa hevosia kesällä sekä itsekin voi käydä välillä virkistäytymässä.

  Ensimmäisessä kuvassa sänkipeltoa, toisessa laidun, metsä & kärrypolku

  Maastomme ovat jokaisen ratsastajan unelmat. Voitte valita joko peltoja kiertävät kärrypolut tai tunnelmalliset metsäpolut metsiemme keskellä. Lisäksi meiltä löytyy sänkipeltoja pitkiä ja reippaita laukkoja varten. Tallillamme on myös maastoesterata, joka puikkelehtii metsässämme, laskeutuu järven rantaan ja kaartaa ylös pelloille. Estekalustomme on erinomainen: banketteja, tukkeja, portaita, vesihautoja, aitoja sekä muita maastoesteitä.

  Maneesimme on 75 x 40 metriä suuri, valaistu ja talvella lämmitetty turvallinen ratsastushalli. Kenttämme (este- & koulukenttä erikseen) ovat puolestaan 60 x 30 metriä suuria, pimeällä valaistut. Tallillamme on ihanteelliset vaihtoehdot ratkaista joko este- kenttä- tai koulukisojen voittajat.

  Kuva tallimme laitumelta & maneesi

  Tallin henkilökunta

  Tallin omistajanan olosta & hevosten huolehtimisesta sekä liikuttamisesta vastaa Kitty, joka on Marjakedon perustaja & omistaja. Hevosten huolehtimisesta & liikuttamisesta Kittyä auttavat reippaat tallityttömme Eva & Inka. Tallin eläinlääkärinä & kengittäjänä toimii Rosa J..

  Oikealla kuvassa näkyy tallimme, edessäpäin järveä ja tarhoja.

  Vielä kerran tarhojamme, taustalla järvi. Kuvassa oikealla talli.

  HUOM. Kaikki esittelyn kuvat on ottanut Kitty!

  © Kitty H. ellei toisin mainita. Kopiointi kiellettyä!
  Sivut on suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768 IL, True Color, 32-bittinen.
  Etusivulle pääset aina klikkaamalla otsikobanneria.