Make your own free website on Tripod.com


  Sitruunan Lasinsiru

  virallinen nimi: Sitruunan Lasinsiru
  kutsumanimi: Eetu
  rotu: shetlanninponi
  värit ja merkit: punarautias, ei merkkejä
  säkä: 93 cm
  sukupuoli: ori
  syntynyt: 16.7.2004, Suomi (oma ikääntyminen)
  koulutus: ko he A, re 50 cm, koulupainotus
  omistaja: Kitty, Marjakedon kartano
  kasvattaja: Ravitalli Sitruunapiirakka

  Ikääntyminen

  Eetu ikääntyy muutaman ensimmäisen elinpäivänsä aikana kaksi vuotta jonka takia se on jo peruskoulutettu. Siitä eteenpäin poika ikääntyy täysin VHKR:n mukaisesti eli yhden vuoden yhdessä kuukaudessa.

  Suku

  En nyt mene sanomaan Eetun suvusta hirveästi mitään, sillä minulle se on täysin tuntematon. Ihastuin vain Eetun vanhempiin kierrellessäni Ravitalli Sitruunapiirakkaa ja ajattelin, että tässä oripojassa saattaisi olla ytyä meidän tallillemme :)

  i. Nazy ii. Patteri (kuollut)
  ie. Silver Oak's Abracadabra
  iii. Jordi (kuollut)
  iie. Lady (missä?)
  iei. Magical Goal
  iee. Flower
  e. ST Minttukrokantti ei. Calliston Vintiö
  ee. Pingun Tuulentuiske
  eii. Ch Bounce C
  eie.
  Aciras Gucci
  eei. Tournesoul's Unberry Spirit
  eee. Kermavohvelin Jäätelötuutti (missä?)

  Luonnekuvaus

  Eetu on aivan uskomattoman syötävänsuloinen oripoika, jota voisi melkeinpä luulla nallekarhuksi sen kiltin luonteen ja suloisen ulkomuodon takia :) Tutustutaanpa tähän orilapseen tarkemmin.

  Hoidettaessa Eetu seisoo kuuliaisena paikoillaan ja antaa harjata itseään aivan mistä tahansa. Sillä on todella kärsivällinen luonne eikä se hätkähtele kovakouraisemmankaan hoitajan käsissä, vaikka tämä harjaisi arasta paikasta ;) Toisaalta Eetu ei ole arka juuri mistään. Siitä on kuitenkin ihanaa pyöriä tarhan mutaisimmassa kohdassa ja köpötellä sitten tarhan portille esittelemaan ihanaa mutaista itseään. Sellainen se meidän Eetu on :) Ori nostaa jalkojansa puhdistusopertaatioissa kiltisti ylös ja laskee ne aivan yhtä nätisti alas. Ainoa huono puoli on se, ettei Eetu kannattele itse jalkojaan vaan laskee ne hoitajansa käsille. Toisaalta Eetun kaviot ovat niin pienet ettei se paino tunnu juuri missään.

  Taluttaessa Eetu kävelee tarmokkaasti ja intoa pursuten vieressä katselleen jatkuvasti uteliaasti ympärilleen. Joskus se nappaisee lähimmästä pusikosta varovaisesti yhden lehden, muttei muuten sitten uskalla rynnätä ruoholle. Mutta jos Eetu saa syödä se myös syö, tästä syystä se saa todella helposti ähkyn eikä sille saa antaa pienintäkään makupalaa.

  Ratsastaessa Eetu on tulta ja tappuraa ;) Heti selkäännousun jälkeen se alkaa viskomaan onnessaan päätä ja raviin siirtymisessä se saattaakin äkisti ampaista täyteen pukkilaukkaan. Ja vaikka Eetu onkin pieni, ovat sen pukit mahdottomia: monia isoja pukkeja kerta toisensa jälkeen pää etujalkojen välissä. On todella huvittavan näköistä nähdä Eetu painaltamassa pitkin kenttää sen ratsastajan yrittäessä pysytellä sen kyydissä. Orilla on todella voimakas tahtokin mitä laukkaamiseen tulee ja sen pysäyttäminen kysyykin enemmän tuuria kuin taitoja. Eetu ei oikein perusta esteistä, sillä sen mielestä olisi paljon kivempaa vain rysäyttää niiden lävitse.Kouluratsastukseen sitä painotetaan, vaikkakin nopeatempoisemmat askellajit tuottavat edelleen hieman ongelmia. Maastossa mennään tuhatta ja sataa, tietenkin pukkilaukkaa ;)

  Eetulla on jälkeläisiä yhteensä 0 kpl.
  siitokseen maaliskuussa 2004!

  Eetun kilpailutuloksia

  Dollar's Farm 19.-21.3.04 KRJ he A II, ei vielä tuloksia
  Ratsukartano Rosette 21.3.04 este 50 cm, ei vielä tuloksia

  Huomioitavaa

  Eetulle ei saa antaa makupaloja, muuten poni pulskistuu aivan liikaa :)

  Arvosteluja

  flikka
  Hurmaava ori, sukupuolileima on hyvä. Mielestäni saisi olla hieman pyöreyttä (niin kuin yleisesti shetlanninponeilla on). Käviot näyttävät olevan kunnossa (jalat on nätin väriset). Harja + häntä hyvin hoidetut ja paksut. Lihaksia löytyy, kaula on kiinnittynyt hyvin. Onkohan selkä hieman lyhyt? Näyttää ainakin siltä. Pää on kaunis ja korvat ovat nätit rodulle sopivat. Rotuleima on ok. Nätin värinen.

  Arvostelut on lähinnä saatu hevoset.comista.

  Kuvagalleria

  Klikkaa kuvat oikeaan kokoonsa!
  Pääkuvan on leikannut rakennkuvasta Kitty.

  © Hengstenhouderij, thank you. Kopiointi kiellettyä!
  Sivut on suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768 IL, True Color, 32-bittinen.
  Etusivulle pääset aina klikkaamalla otsikobanneria.