Make your own free website on Tripod.com   nimi: SunDown's Azraff Eblis ox
   kutsumanimi: Azra
   reknro: VAo-029
   rotu: arabialainen täysiverinen
   sukupuoli: ori
   väri: kimo
   säkä: 150 cm
   synt: 18-11-2003

   isä: SunDown's Gadwa Ai Zareef ox
   emä: Fareed Jessicazar ox

   kasvattaja: Veera, SunDown's Arabians
   omistaja: Kitty H.
   kotitalli: Lehmuskuja

   koulutus: re 120 cm, me 110 cm, ko he A

   huomioitavaa: tarhaan aina loimi (kesällä kesäloimi/sadeloimi, talvella toppaloimi jne.). Azra vilustuu helposti. Kaurat kasteltava aina, ei makupaloja.
   muuta: 2 x irtoSERT, 2 x LKV2, 1 x KUMA, 3 x JS, YLA3, 94 p.

   © Bold Arabians. Klikkaa kuvat suuremmiksi.
   huom. Kuvissa on todellakin sama hevonen: ensimmäisessä kuvassa Azra on vain nuorempi.

   Hoidettaessa, varsinkin harjattaessa, Azra on kuin sulaa vahaa käsissä. Se nautti harjaamisesta niin paljon, että saattaa jopa joskus melkein nukahtaa. Kumisualla on kaikkein mukavinta, sillä se rentouttaa. Harjaamisesta voi kuitenkin saada hieman väärän kuvan, sillä Azra on luultavasti tallimme orimaisin ori. Se saattaa olla toisinaan levoton karsinassaan, toisinaan kiltti ja rauhallinen, toisinaan taas "raivohullu sekopää", harvoin kuitenkin tuo viimeinen ;) Kavioiden puhdistamisesta se ei pidä, ei laisinkaan, ja varsinkin takakaviot saattavat tuottaa ongelmia. Useinkin jalkoja nostellaan hieman muussa mielessä ja hoitaja saattaa löytää itsestään outoja sinisiä paukamia... Eläinlääkäri on Azran painajainen, ja madotus vieläkin suurempi pulma. Se pelkää kamalasti piikkejä ja inhoaa eläinlääkäriä - vaarallinen sekoitus. Tuloksena nimittäin joskus saattaa olla se, että Azra turvautuu epätoivoisiin tekoihin - puremiseen ja potkimiseen. Tammoja kohdatessaan Azra esittää kunnon machomiestä, se tepakoi ja teutaroi ja saattaa jopa yrittää voimakeinoin (edelleen sitä samaa mitä ylempänä) yrittää ryöstäytyä irti päästäkseen kauniitten neitokaisten luokse. Tämä ei olekaan sitten mikään leikin asia, sillä melko pienestä koostaan huolimatta Azra omaa uskomattoman suuret voimat (tahdonvoimaakaan ei puutu!!) ja pystyy tekemään melkein mitä tahansa jos haluaa.

   Talutettaessa Azra katselee aina kiinnostuneesti ympärilleen, osittain etsiäkseen katseellaan tammoja. Varmuuden vuoksi sille kannattaa kuitenkin aina pistää ketjuriimunnaru mukaan, sillä jos Azra päättääkin lähteä menemään, on siinä kova pidätteleminen. Vauhdin saa hillittyä kiepauttamalla riimunnarun kerran turvan ympäri. Lisäksi Azra saattaa "säikähtää" pusikoissa vaanivia pieniä vihreitä miehiä, ja Azra puolustautuu yleensä potkimalla ja pukittelemalla. Sen pukit ovatkin mahtavan näköisiä.

   Ratsastaessa Azra on aina menossa. Se on reipas ja tarmokas ja haluaisi aina tehdä kaikkea ja ehtiä joka paikkaan. Se on kylläkin melkoinen pelkuri esteiden suhteen, sillä yksin radalla on ihan hirveää olla ja esteetkin ovat pelottavan näköisiä. Azraa ei meinaa saada yli minkään, mikä on pientä pystyestettä suurempi tai pelottavampi. Hattua Azralle täytyy kuitenkin nostaa, sillä parhaimmillaan ilman pelkoa se hyppää 120 cm. Peloissaan Azra ei ole kuitenkaan mikään maailmanmestari, ja pelokkaan Azran pukeissa on aivan mahdotonta pysyä. Usein esteradalla suoritus joudutaankin hylkäämään, kun Azra päättääkin vaihtaa sille tramboliinipuolelle. Kouluratsastukseen jopa Azran hermot riittävät, joskus tulee tosin säikyttyä hieman sitä tuomarin pöytää. Ja tammoille esiinnytään aina kun on mahdollista... Maastoon eivät enää Azran hermot riitä, ellei sitten ole kymmeniä tammoja ympärillä. Ehdottomasti kehumisen arvoisia puolia Azralla ratsastamisessa ovat sen mukavat askellajit ja yhteistyöhaluisuus.


   JÄLKELÄISNÄYTTÖ

   1. t. M.K.'s Vanez ox (e. M.K.'s Impressionare Unlucky ox) // om. Sihr's Tamiimah Arabs
   2. t. Amorin Fareed Caza ox (e. THT's Pielady ox) // om. Amor talli


   KILPAILUTULOKSET

   Ceridwyn, NJ-näyttelyt 26.1.04, 2/12, LKV2 irtoSERT, JS, LKV2
   Siittola Yön Säde, NJ-näyttelyt 22.2.04, 2/15, LKV2 irtoSERT, JS LKV2, BIS-sijoja odotellaan...
   Simbelmynë, NJ-näyttelyt 23.3.04, 4/10, LKV4, KUMA, JS


   SUKUTAULU

  o. SunDown's Azraff Eblis ox
  YLA3, 94 p.
  SunDown's Gadwa Ai Zareef ox Ch Goldhoof's Zareef Zameel ox, ktk II
  Goldhoof's Best Lady ox
  Fareed Jessicazar ox Poetry Cazar ox ox
  Taikajoen Jessica ox